Over mij

Hoi ik ben Tatjana Hoofs, gedragsspecialiste en kindercoach. Jaren geleden ruilde ik 's-Hertogenbosch in voor London en via Singapore ben ik nu met mijn inmiddels vijfkoppige gezin terug in mijn oude vertrouwde nest.

Ik weet dat het overwelmend kan zijn om met je gezin in een nieuw land te settelen. Studio Koekoek biedt expat families in 's-Hertogennbosch hierbij ondersteuning. Zodat de transitie zo soepel en prettig mogelijk verloopt. Met als doel dat expat families zich zo snel mogelijk thuis voelen 

Met Studio Koekoek werk ik daarnaast aan diverse kinderboeken en applicaties onder de projectnaam ‘Buiten de Lijntjes’. Hier ga ik buiten mijn vakgebied, maar blijf ik trouw aan wat ik het liefste doe, kinderen gelukkig maken.  

Aan al mijn projecten werk ik met passie om een positieve bijdrage te leveren aan het welzijn van de kinderen en hun ouders/opvoeders.

Hieronder vindt u mijn levensgeschiedenis in een notendop. U ondekt een aantal drijfveren en leert mij nog wat beter kennen. Onder de visie knop leest u meer over mijn pedagogische visie. 

 

BIOGRAFIE

Op 13 maart 1979 was ik er helemaal klaar voor! Nadat ik mijn ouders eerst drie weken had laten wachten, kwam ik midden in de nacht in een rap tempo ter wereld. Tatjana Maria Catharine Hoofs is geboren, roepnaam Tatjana, dochter van Henk en Beb en zusje van Raymond. Daar begon mijn avontuur. Ik werd geboren en getogen in 's-Hertogenbosch, en ben inmiddels uitgegroeid tot een tevreden Bosschenaar, woonachtig in Londen. 

Aan het beroep van mijn ouders heb ik veel van mijn kernkarakteristieken te danken. Zij zijn namelijk de trotse eigenaren van een modestoffenzaak en stonden wekelijks op verschillende plaatsen in Nederland op de markt om stoffen te verkopen. Als kleine spruit werd ik omringd door mensen en stoffen. Ik vond het leuk om de mooiste stofjes te combineren en in elkaar te naaien tot unieke ontwerpen. Tijdens de vakanties mocht ik meehelpen in de zaak. Hier ontwikkelde ik mijn sociale vaardigheden, discipline en een harde werkers mentaliteit. Als klein meisje werd ik omschreven als eigenwijs, energiek, bij de hand en creatief. 

Op de lagere school leverde ik een gevecht met lezen en schrijven. Ik vond het vreselijk, want hoe hard ik het ook probeerde het lukte niet. Op achttienjarige leeftijd werd pas dyslectie vastgesteld. Dit voelde als een erkenning dat ik niet dom was en gaf hoop voor de toekomst. Met dit nieuwe inzicht veranderde ik op het laatste moment van koers. (Iets dat ik nog vele malen in mijn leven zou doen.) Na jarenlang een carrière als modeontwerpster te ambieren, koos ik toch voor sportmanagement in Groningen. Na mijn studie verhuisde ik terug naar mijn "geboortestad" en starte mijn carierre in de sport- en gezondheidsrevalidatiesector. Na een aantal jaar leidde mijn weg richting kinderopvang. Als manager van twee kinderdagverblijven / naschoolse voorzieningen merkte ik dat ik het meest begaan was met kinderen die net als ik worstelde met leerprocessen. Het was op dit punt dat de dingen op hun plek begonnen te vallen. Ik herkende mezelf bij deze kinderen. Ze kwamen naar de remedial teacher, die op kantoor naast me werkte, meestal met veel tegenzin. Hetzelfde als toen ik jong was. Het is gewoon vreselijk als je ergens niet goed in bent, en hierdoor laten ze je het zelfs nog meer doen. Ik vond het leuk om met deze kinderen te praten en probeerde je te helpen met hun problemen door te laten zien dat ze in veel dingen geweldig waren. Dit maakte me echt gelukkig en gaf me voldoening. Ik besloot terug te gaan naar school en in 2011 voltooide ik mijn master Special Educational Need. Als Gedragsspecialist en manager heb ik veel kennis opgedaan en heb ik veel succes behaald.

In 2012 verhuizde ik naar Londen en startte ik Studio Koekoek. Verhuizing Singapore. 

september 2019 leidde de weg terug naar huis 's-Hertogenbosch. Werderom bundel in mijn krachten en nieuwe inzichten. Studio Koekoek krijgt een nieuw jasje. In plaats van Nederlanders in het buitenland, zijn we er nu voor internationale gezin in Nederland, 's-Hertogenbosch om precies te zijn. 

Kom kijken naar de leuke engelse speelgroepen of kom naar een van de lezingen die worden georganiseerd in samenwerking met "Kanteel kinderopvang". Studio Koekoek groeit en ontwikkelt voortdurend nieuwe leuke manieren om het welzijn van de kinderen en hun ouders / verzorgers te ondersteunen. Op deze website vindt u alles over Studio Koekoek! Heeft u nog vragen, stuur dan een e-mail of bel (+31) (0) 613497772

Life Is Like A Box Of Chocolates You never know what you're gonna get!